TIDLIGERE UTSTILLINGER
.
Sommerutstilling
Det er stadig skifte av utstillingen på Galleri Fjordheim. En ny utstilling hver måned. Lørdag den 3. juli åpner tre nye utstillinger. I Anton presenteres bærbar kunst under tittelen Festskrud. Noen av landets fremste klekunstnere og smykkekunstner viser sine arbeider; Ove Harder Finseth, Marit Eken Kalager og Ingjerd Hanevold. I Lisesalen viser Linda Convery Løvold sine arbeider.Dette er hennes første større utstilling i regionen etter at hun flyttet til Lillehammer for et år tilbake. Einar Sigstad viser nye tegninger i sort/hvitt i andre etasje; med glimt fra Biri.Utstillingen åpnes lørdag 3. juli kl 12:00 av Berit Slåttum
Utstilling 12 juni- 27. juni.
Lisesalen,
Hedda Roterud Amundsen.
I utstillingen viser Hedda Roterud Amundsen en serie veggbaserte arbeider, som er bearbeidede elementer fra en tidligere installasjon. Verkene er både geografisk og emosjonelt knyttet til Mjøsa og innsjøens omkringliggende landskap. Amundsen benytter seg av ulike medier som veksler mellom å være digitale og analoge i sitt kunstnerskap. Tematisk omhandler hennes arbeider populærkultur, seksualitet, identitet og den konstante navigeringen mellom online og offline virkelighet. Amundsen ble født samme år som the World Wide Web. Dette har påvirket både hennes liv og kunstneriske praksis i stor grad, spesielt i forhold til hennes relasjon til bilder. Selv sier hun følgene: "Selv om jeg tar mange fotografier i min praksis, betegner jeg meg ikke som fotograf. Den fotografiske interessen er formet av en tenåringstid med tilgjengelig web-kamera, ved å søke etter bilder på nettet og den digitale delingen av disse. Jeg opparbeider meg store bildearkiver. De består av bilder jeg har tatt med forskjellige typer kameraer og inkluderer et vell av varierende kvaliteter og oppløsninger. Dette bildemateriale bearbeider jeg på ulike måter."Hedda Roterud Amundsen (f. 1989) er oppvokst i utkanten av Moelv, et steinkast fra Ringstrand i Ringsaker. Hun er utdannet billedkunstner fra LASALLE College of the Arts i Singapore (Bachelor) og KHiO avd Kunstakademiet (Master).
Galleri Anton kunsthåndverk.
Glimt fra årets juniutstilling ved Galleri Fjordheim der syv kunsthåndverkere deltar: Smykker; Siv Asbjørnsen og Kristin Selboskar, Glass; Eivind Narum, Keramikk: Nina Andrea Nina Andrea Standerholen, teksil: Heidrun Formo, Anna Mary Anna Mary Bolstad og Anne Marit Mellum. Ta gjerne turen og se alt det flotte disse kunstnerne byr på. Utstillingen står til og med 27. juni.+4794People Reached106EngagementsBoost Post12125 SharesLikeCommentShare
Mai-Juni 2021
Juleutstilling 2020
Julie Narum.
FLORA FABULA, Winter garden
Bakgrunn for prosjektet.
Planter, vekster, skoger, trær, blomster og urter. Planter har eksistert i uminnelige
tider, og uten planteliv vil ikke tilværelsen på jorda være noe særlig å skryte av. Våre
grønne lunger, matplanter, medisinplanter, byggematerialer og hjem for utallige
dyr, insekter og fugler, sjøplanter, havplanter, jungel, eikeskoger, slottshager,
parker, kornåkre, vingårder og rismarker. Planter gir oss livsgrunnlaget vårt.
Planter har også symbolsk verdi. Vi benytter dem i feiringer og ved viktige
livshendelser; til høytider, bryllup og begravelser, til fest, til trøst eller til å si vi er
glad i noen.
Planter kan også være livsfarlige. Mangt et drap har blitt begått opp gjennom tidene
med gift fra planter. På den annen side har mangt et legeme også kviknet til fra
sykdom nettopp ved hjelp av virkestoffer fra planteverdenen.
Fra plantene har vi fått fargestoffer, - til klær vi bærer, veggmalerier, store kunstverk
og historiske, vevde tekstiler. Vi bruker plantemateriale til å lage stoffer av. Vi har
bygget hus, kirker og skip av dem. Vi har laget bokpapir av dem. Og vi spiser dem.
Korn, bønner, frukt, grønnsaker og bær. Vi brygger øl, lager vin og brennevin av
planter - og atter andre puttes i piper, tygges eller rulles i papir og inhaleres. Vi bor,
spiser, kler oss, pynter oss, parfymerer oss, ruser oss, omgir oss med og gleder oss
over synet, duften og smaken av planter. Vi nyter med andre ord godt av alt det
planteverdenen tilbyr oss. Samtidig er vi i dag i en situasjon hvor vi over store deler
av kloden er i ferd med å ødelegge mer enn vi bygger opp og ivaretar, og vi trenger
kanskje å minne oss selv på at naturen klarer seg utmerket uten oss mennesker -
men vi klarer oss ikke uten den. Vi er gjester på jorda, og den fortjener vår dypeste
respekt.
Gjennom mine arbeider ønsker jeg å presentere egne, forunderlige oaser hvor en
blanding av fantasi og virkelighet kan bidra til både undring og ettertanke. Fjordheim november 20, Julie Narum
Roar Kjærnstad.
Roar Kjærnstad (født 24. april 1975 i Stange) er en norsk billedkunstner bosatt i Stange, med atelier i Oslo tilknyttet Senter for Frie Kunster. Han arbeider med oljemaleri, tegning, grafikk og trykk, i en klassisk figurativ tradisjon med vekt på håndverket.
Kjærnstad er utdannet ved Nansenskolens kunstlinje (1996- 97) og Royal Art Academy i Antwerpen (2001-04). Han har siden 1999 stilt ut i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia og Spania, og har undervist i tegning og maling både innenlands og i utlandet. Hans verker er kjøpt inn av en rekke private institusjoner i Norge og i utlandet.
Kjærnstad er medlem av Norske Billedkunstnere og Landsforeningen Norske Malere.
Jan Stensrud.
Jan Stensrud
Født 22.09.35 i Tønsberg
jan(at)jan-stensrud.no
Medlem
NBK Norske billedkunstnere
MNAL Norske arkitekters landsforbund
Utdanning
1964 Sivilarkitekt
1984 Statens kunstakademi
Galleri Anton.
Årets juleutstilling står for tur. Utstillingssalen i Anton går nå i ett med kunsthåndverkbutikken. Det bugner av flotte kunstprodukter i glass, metall, tekstil, tre, keramikk. Vi har direkte salg fra bord/vegg - så her er det om å være tidlig ute, men også å komme flere ganger. Vi fyller på etterhvert som bordene/montrene tømmes. Fornye julekjolen, eller har du knust yndlingskoppen og trenger en ny? Gaver til deg selv og andre - vi har i mange uttrykk og priser. Her vil du garantert finne de unike gavene. Lørdag kl 12:00. - Smittevernet er ivaretatt - Vel møtt
24. oktober til 15. november.
26.September til 18.oktober.
Tor Alex Erichsen
«Jeg arbeider med forenklete klassiske krukke/urne former, hvor dekoren er det sentrale.
Motivene er tatt fra mitt nordiske landskap, med dyr og planter, ofte i en ornamental gjentagelse. Men også som en eventyrfortelling.
Min hensikt med gjenstandene og dekoren er at betrakteren skal ha en opplevelse, på avstand, og ved nærmere studie oppdage detaljerte avtrykk av dyr og planter. De krukkene som er glasert, har fått en tykk transparent glasur som krakelerer, et uttrykk av en skjør natur. «Jordklodene» innvendig er en påminnelse om hvor liten vår verden er og hvor stor naturen er, den vi ser, opplever, og dessverre ødelegger.
Gjenstandene kaller jeg for «rundmaleri» på krukke/urne formene, til betraktning, ikke til fysisk bruk.
Tor Alex Erichsen
Ådne Kongssund Løvstad.
Mennesket, mytene og naturen
Hva skjer når man prøver å male bildene man har inne i hodet?
Hva skjer når man fyller et lerret med tilfedige fargeflekker og maler det man synes man ser omtrent som man kan se figurer i skyene?
Hva skjer om man tar maling eller fargeblyanter og bare lar hånden tegne av seg selv uten å tenke over hva som foregår på arket?
Slik blir utstillingen på Galleri Fjordheim med Ådne Kongssund Løvstad til. Ingen vet hva resultatet vil bli, ikke en gang kunstneren selv. Den vil kanskje være de bilder som vi alle har inne i oss om vi bare slipper dem løs, et slags urbilde dannet av fantasi og virkelighet blandet sammen, men i denne sammenhengen slik det er skapt av en person.
Noe gjenkjennelig dukker opp i bildene. Det er fragmenter av noe som ligner mennesker, natur, dyrevesener. De ser ut som om de hører hjemme i en annen slags mytisk, parallell virkelighet til den vi alle kjenner, kanskje med et symbolsk innhold. Hva bildene er, hva de egentlig forteller er det opp til deg som betrakter å finne ut av, spekulere og reflektere rundt. Det er din del av skaperverket, som du åpent blir invitert til å ta del i.
Ådne Kongssund Løvstad
Tore Gimle.
Tekst kommer.
29 august- 20 September 2020
Velkommen til utstillingsåpning lørdag 29.08 kl 12:00. Julie Skarland har en separatutstilling i «Anton». I Lisesalen viser mor og datter; Kerstin og Anne Siv Falkenberg Pedersen sine arbeider. Jannecke Lønne Christiansen fortsetter sin utstilling i Sigstadrommet og i Fjellgalleriet blir det mulig å se Ingrunn O Myrland sin innstalasjon.
Anne Siv og Kerstin Falkenberg Pedersen.
Memento vivere
JULIE SKARLAND Årstider.
1 August-24 august.
Galleri Fjordheim holder åpent fredag, lørdag og søndag 12-16
Ellers etter avtale. telefon 97625984.
27 juni-26 juli.
Lørdag 27. juni kl 12:00 åpner to nye utstillinger ved Galleri Fjordheim. Denne gang er det grafiker Cecilie Nygren fra Lillehammer som viser sine bilder i Lisesalen. I Anton blir det flotte smykker i ulike materialer; Sølv, emalje, tre, plast mm og vil vise mangfoldet innen norsk smykkekunst. Smykkekunstnerne er; Liv Blåvarp, Toril Bjorg, Torill Vrålstad, Lise Schønberg, Esther Helén Slagsvold, Magnhild Rølvåg og Bodil Buchacz.
Utstillingen åpnes av kultursjef i Gjøvik kommune; Anna Thorud Hammer.
Velkommen. Utstillingen er åpen til og med den 26. juli, hver lørdag og søndag fra kl 12:00 - 16:00. Galleri Fjordheim ligger like sør for Mjøsbrua.
Cecilie Nygren
Grafikk.
SMYKKER.
og mye annet flott kunsthåndverk.
30 mai- 21 juni 2020
Aase Marie Bruun
Bric a Brac
Bric a Brac
- ubetydelige ting som samlet kan gi en mening eller opplevelse
Tittelen er inngangen til Aase Marie Brun sin utstilling som åpner ved Galleri Fjordheim lørdag 30. mai kl 12:00. Utstillingen er åpen hver helg, lørdager og søndager fra 12-16 til og med søndag 21. juni.
Aase Marie presenterer sin utstilling med følgende ord: Tekstilarbeidene mine består av mindre elementer sammensatt til en helhet. For meg
er det helt essensielt å farge alle tekstilene selv og de forskjellige arbeidsprosessene fascinerer og utfordrer hele tiden. Til fargingen anvender jeg shibori-teknikken, den japanske betegnelsen på innfarging med ulike reserveringsteknikker, som jeg bruker til både ull og silke.Materialet i veggteppene er en tettvevet vadmel, som gjør det mulig å bygge opp tekstiler med tredimensjonale uttrykk, som er stabile og holder formen. Teppenes konstruksjon består av et antall mindre stoffbiter hvor utgangspunktet ofte er en enkel geometrisk eller organisk form som har mange kombinasjonsmuligheter. Stoffbitene skjæres ut, farges i flere omganger og sys sammen for hånd til moduler som igjen sys sammen til ønsket helhet og størrelse.
Egil Martin Kurdøl
"kontinentale bevegelser og andre bilder"
"Kontinentale bevegelser og andre bilder" er utstillingen til Egil Martin Kurdøl som åpner ved Galleri Fjordheim lørdag 30. mai. Utstillingen er åpen hver helg til og med søndag 21. juni. I tillegg er det åpent etter avtale, så ta gjerne kontakt. Egil Martin skriver selv om sin utstilling: Mye av mitt arbeid griper tak i spenningsforholdet mellom natur og menneske. Det reflekterer viljen til å undersøke og trenge dypt inn i naturens logikk og mysterier, med helt andre metoder og utfra helt andre hensyn enn de vitenskapelige.